Over Oscar en PPenP

Over Oscar

"Werk en privé staan met elkaar in verbinding. Wie vanuit zijn passie en met plezier zijn werk doet neemt die sfeer ook mee naar huis en andersom!" Vandaar ook mijn keuze voor PPenP; Passie, Plezier en Professionaliteit.

Een gezonde balans tussen werk en privé is voor mij van groot belang. Daarom heb ik in mijn vrije tijd graag plezier met mijn vrouw Paula en mijn vier kinderen Yoran, Senna, Ozzy en Remi.

Ik haal het beste uit mijzelf als ik met een gezonde balans vanuit mijn eigen professionaliteit en eigen verantwoordelijkheid zelfstandig en vrij kan handelen. Dit geeft het beste resultaat voor zowel mijzelf als voor de opdrachtgever en de organisatie.

Over PPenP

Na iets meer dan 4 jaar vast dienstverband bij Gemeente Den Haag begon mijn passie voor het interim-werk weer aan te trekken. In goed overleg werd mij de zzp-stap gegund, waarna ik mijn vaste baan als snel verruilde voor een geheel zelfstandig bestaan! Heerlijk!

PPenP staat voor Passie, Plezier en Professionaliteit en is in april 2014 als eenmanszaak opgericht. Verder is PPenP als merk en beeldmerk geregistreerd bij het Benelux-bureau voor de intellectuele eigendom. 

Mijn vrouw Paula is zo creatief geweest om het PPenP logo te ontwerpen. Het logo verbeeld precies waar PPenP voor staat; Vreugde! Vreugde voor Iedereen door Verbinding van Passie, Plezier en Professionaliteit!

Missie/Visie (the Why)

PPenP staat voor Vreugde! Vreugde voor iedereen!

Vreugde is voor mij het alles omvattende woord voor Passie, Plezier en Professionaliteit. Vreugde gaat voor mij ook dieper dan plezier alleen. Vreugde staat voor mij ook voor (zelf)vertrouwen, voor enthousiasme, voor energie, voor initiatief, voor ondernemerschap, voor betrokkenheid, voor saamhorigheid, voor positiviteit, voor blijdschap, voor inspiratie en voor verbinding! Met Vreugde is alles mogelijk!

De Grote Paradox

De Vreugde begint bij jezelf maar je hebt anderen nodig om het écht te laten zijn.


Happiness only real when shared - Christopher McCandless
Geïnspireerd door de film ‘INTO THE WILD’, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Vreugde Delen is samen Vreugde hebben. Vervolgens is alles mogelijk

Je bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de Vreugde in jezelf. Als de Vreugde in jezelf er is dan wil ik mijn Vreugde delen en overbrengen op anderen. Maar ook bij die ander begint het bij zich zelf. Die ander heeft zelf ook een eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar Vreugde. En als de Vreugde er bij die ander is en ook door die ander gedeeld en teruggegeven wordt dan is de Vreugde pas écht. Dan heb je samen Vreugde! Vreugde delen is samen Vreugde hebben! Vervolgens is alles mogelijk en is iedereen blij! Dat is waar het mij en waar het op www.PPenP.nl om gaat!

De Vreugde Cirkel: van binnen (de persoon) naar buiten (de organisatie)

Om de Vreugde cirkel (van binnen naar buiten) nader toe te lichten maak ik een mooi bruggetje met ‘the Golden Circle’ van Simon Sinek (the Why).

Why = Passie = Waarom doe je wat je doet?
Passie gaat om jezelf, je persoon, je ik, van binnen. Passie is diepzinnig en bij Passie gaat het om betekenis- en zingeving in het leven. Bij Passie gaat het NIET om geld verdienen.

Mijn kernwoorden voor mijn Passie Blogs:
Persoonlijke ontwikkeling, soft, gevoel, emotie, het hart, kippenvel-moment, privé, familie, gezin, vrouw, kinderen, échte vriendschap.

How = Plezier = Hoe doe je wat je doet?
Plezier is de verbindende factor van Passie naar Professionaliteit. Plezier geeft lucht en ruimte. Plezier relativeert en plezier is de noodzakelijke brandstof om te (over)leven.

Mijn kernwoorden voor mijn Plezier Blogs:
Vermaak, humor, sport, ont-spanning, vakantie, uitgaan, film, muziek, TV, flauwekulletjes.   

What = Professionaliteit = Wat doe je?
Bij Professionaliteit gaat het om je werk, je beroep. Professionaliteit is oppervlakkig en het gaat om datgene waarmee je geld verdient.

Mijn kernwoorden voor mijn Professionaliteits Blogs:
Organisatie ontwikkeling, hard, verstand, ratio, de hersens, collega’s

Het product PPenP

Ik zorg voor Vreugde! Vreugde voor Iedereen! Ik doe dit door de inzet van mijn Passie, mijn Plezier en mijn Professionaliteit.

PPenP van binnen (de persoon, passie) 

 • Ik ben van betekenis, ik heb waarde en ik doe er toe.
 • Ik ben betrouwbaar en geloofwaardig.
 • Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid.
 • Ik ben betrokken.
 • Ik ben enthousiast, positief en energievol.
 • Ik ben toegankelijk en maak eenvoudig contact.
 • Ik maak verbinding.

PPenP naar buiten (de organisatie, professionaliteit) 

 • Ik creëer inzicht, overzicht en structuur van waaruit ik mijn analyses maak.
 • Ik stuur op eigen verantwoordelijkheid van mensen.
 • Ik stuur op de inzet van het middel samenwerking (synergie).
 • Ik stuur op samen betekenisvolle resultaten neerzetten.

Samen Vreugde hebben? En nog meer over mij en PPenP weten?
Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang GRATIS mijn openhartige, diepzinnige, verrassende, persoonlijke, veelzijdige en vermakelijke E-bookVreugde! Vreugde voor Iedereen!’ plus het verzamel E-book van mijn gast blogs ‘Business Control 3.0’.